Kneipp park

A „Kneipp-összeköt”

osztrák-magyar program

Településünk, további 12 településsel együtt részt vesz abban az osztrák-magyar programban, amely a Vasi Hegyhát falvait összekapcsolva, egy egészségturisztikai tematikus út létrejöttét eredményezi.
A térségbe látogatók ezáltal részt vehetnek a Kneipp-kúrára épülő programokon, valamint megismerhetik a falvak természeti és épített örökségét is.
A Kneipp-kúra Sebastian Kneipp, német katolikus pap által kifejlesztett, a hideg és meleg víz váltakozására épülő fürdőkúra, amely serkenti az anyagcserét, és jótékony hatással van a vérkeringésre. A Kneipp parkokba jellegzetes műtárgyak kerülnek, amelyek a Kneipp-rendszer 5 alapelvét szimbolizálják, ezek az elemek, a víz, a táplálkozás, a mozgás, a gyógynövények és a belső egyensúly megteremtése.

Községünkben a volt óvoda udvarán fog megvalósulni a fejlesztés, ahol egy karzuhany, gyógynövényes kert, és különféle felületű (fakéreg, homok, kavics) száraz taposó várja a felfrissülni vágyókat. A Kneipp park kiépítésével megtörténik a terület parkosítása, cserjefoltok, facsoportok, térkőburkolat kialakításával.
A kistérséget összefogó projekt településünkre eső költsége közel 7 000 000 Ft.
A fejlesztés előkészítő szakasza lassan véget ér, a tervek elkészültek, a közbeszerzés lezárult,
a megvalósítás augusztusra várható.